Прави се нов опит за обединение на футбола в Смолян, като за целта се създава Общински футболен клуб, в който да влязат съществуващите на този етап два тима в града. Очаква се официално новият клуб да бъде факт на предстоящото заседание на Общински съвет – Смолян, което трябва да се проведе през идната седмица. С тежката задача за обединение се е заел председателят на ОбС инж. Данчо Киряков, който бе президент на „Родопа“ в най-добрите години за футбола в Смолян, когато от „В“ група, тимът стигна до „А“ Професионална група. Киряков има пълната подкрепа от страна на ръководството на Община Смолян, която е за обединението. Със специално разрешение на Българския футболен съюз дори вече новият тим, който е с името Общински футболен клуб “Родопа – Смолян 2018“ – Смолян е включен в програмата на „А“ Междуобластното първенство по футбол на Кърджали и Смолян. ФК „Родопа 1927“ - Смолян прекратява участие в първенството, като официална причината за спирането на отбора от първенството е финансова невъзможност да продължи да играе в групата, потвърдиха от Областния футболен съвет на БФС в Кърджали. Непосредствено след подаването на молба за прекратяване на участие от страна на „Родопа 1927“ е постъпила такава от новосформиран клуб от Смолян, който е заявил желание за участие в първенството. „Депозирана е молба, че „Родопа 1927“ преустановява участие в първенството, като мотивите са финансови. Същевременно, новосформиран отбор подаде заявка за участие в първенството. За да спазим изисквания на Наредбата и за да можем и от двете области да имаме представители за квалификациите на „В“ група ги допуснахме за участие“, коментира Тургай Али – председател на Областния футболен съвет в Кърджали, който е администратор на Междуобластното първенство. Той уточни още, че всички резултати на „Родопа 1927“ се заличават, а на негово място в програмата на първенството продължава новият тим, като срещите от първите три кръга ще се изиграят в удобно време за всички отбори в рамките на есенния полусезон. За учредяването на новия клуб и опитите за обединение на футбола потвърди и председателят на Общински съвет – Смолян инж. Данчо Киряков. „Идеята е да има един футболен клуб в Смолян, както и школата да се развива. Затова предстои на разгледаме този въпрос на предстоящото заседание, след което да се пристъпи и към последяващите стъпки. Идеята е двата клуба в момента „Родопа”  и Родопа 1927“ да се влеят в ОФК“Родопа – Смолян 2018“, като в управителното тяло да се включат представители и на двата тима“, коментира Киряков. От миналата седмица има допуснат отбор на юношите с името на новия тим в първенството на Зона „Пловдив“. Предполага се, че на този етап футболистите на ФК“Родопа 1927“ ще бъдат картотекирани в новоучредяващия се клуб и ще играят в него през сезона. „Всеки момент очаквам документите на новия клуб, с които ще бъде регистриран, като член на БФС“, коментира Али.
Това е поредният опит за обединение на футбола в родопския град, като предстои да видим дали ще се осъществи този път, тъй като до сега е имало няколко подобни, но за съжаление те бяха неуспешни.  Още в неделя предстои местно дерби, когато трябва да се изправят един срещу друг отборите на „Родопа – Смолян“ и ОФК“Родопа Смолян 2018“.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I