С тържествен концерт „Ти, българино, знай своя род и език!“ Средно училище „Отец Паисий” в Смолян чества 35 години от създаването си. Годишнината бе отбелязана в препълнената зала на учебното заведение, където талантливите ученици пяха, рецитираха и танцуваха, с което заслужиха и аплодисментите на публиката.
Секретарят Момчил Николов поздрави от името на кмета Николай Мелемов колектива на училището, учениците и родителите: „За мен е чест, че имам възможност да споделя с педагозите, с възпитаниците и родителите на вашата уважаема образователна институция отбелязването на това значимо за община Смолян събитие. За 35 години в Средно училище „Отец Паисий” са получили знания и уроци по родолюбие поколения млади родопчани. За тях наученото и преживяното в него е скъп и незабравим спомен. 
От днес вашето училище тръгва с надежда към зрелостта – гордо с успехите и таланта на своите ученици, с опита и новаторството на педагогическата колегия , с подкрепата на родителите и всеотдайните грижи на персонала. Желая ви здраве, радост и сполука, щастливо бъдеще и много настроение”, посочи в поздравлението си Николов. Той даде на директорката Надя Ловчалиева и парична награда за училището от 1000 лв. , която е гласувана от Общинския съвет по предложение на кмета Мелемов. Тя благодари на кмета за обновената спортна база и площадки, където децата могат да спортуват.
Ловчалиева поздрави колегите и гостите, уважили празника на училището, и посочи, че  през годините е обединявало много хора, ученици, родители и общественици.
Прочувствено слово произнесе и първият директор на учебното заведение Мария Дирекьовска.
На тържеството присъстваха много гости, родители, бивши възпитаници и директори на училището. Всички те отправиха искрени пожелания да пребъде учебното заведение, да се радва на много ученици и много успехи.
Проявата е включена в Програмата на община Смолян за отбелязване на 1 ноември –Ден на народните будители. 
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I