520 деца от всички смолянски училища и детски градини участваха в лекоатлетическата щафета, която традиционно организира Община Смолян по случай 106 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Тази година в надпреварата се включиха родители, възпитатели и учители. Стартът бе даден на площад „България”, а финалът бе на площад „Свобода”.
Преди началото на щафетата учениците почетоха легендарният пълководец полк.Владимир Серафимов с поднасяне на венец пред паметника му на новия център в Смолян.
От площад „България” до площад „Свобода” учениците пробягаха разстоянието и символично сляха тези две съкровени думи – България и Свобода. Участие взеха и децата от предучилищна възраст от детските градини с техния традиционен крос по пешеходната зона.
„Със спортната проява засвидетелстваме уважението си към загиналите за нашата свобода и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминация е на 21 октомври”, посочи преди старта на щафетата зам.-кметът инж.Мариана Цекова.
След края на състезанието най-добрите бяха наградени от Цекова. Първенците получиха медали, плакети и грамоти. Всички участници в щафетата получиха и лакомства. Наградите осигури община Смолян.
Основен организатор на спортното събитие е Община Смолян със съдействието на ОД на МВР, РУО – Смолян.
Бяха наградени и победителите от математическото състезание „Стоян Попратилов”. То също е част от инициативите, посветени на празника на град Смолян и дава възможност за изява на деца с талант в математиката като се популяризират постиженията им пред обществеността.
Организатор на състезанието е СМБ-секция Смолян с подкрепата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) към ПУ „Паисий Хилендарски“, Научно-технически съюзи -Смолян, Община Смолян и РУО-Смолян.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I