Пампорово бе домакин на Националната студентска олимпиада по компютърна математика „Академик Стефан Додунеков“, като в нея участие взеха над 60 студенти от 12 университета от цяла България. Мероприятието бе организирано от  Факултета по математика и информатика при ПУ „Паисий Хилендарски“. Участниците бяха поздравени и от кмета на Община Чепеларе Славка Чакърова.
„Това е второто състезание по математика, което се провежда на територията на Община Чепеларе. За мен беше удоволствие да поздравя студентите от 12-те родни университета, участници в олимпиадата по компютърна математика, която е по идея на проф. дмн Стоян Капралов и се провежда за седма поредна година. Радвам се, че има млади хора, които избират да се развиват и реализират в България, за това че с устрем се впускат към дълбините на така необятната и трудна наука. На всички бакалаври, магистри и докторанти пожелах да са борбени и да следват мечтите си. Надявам се, че също толкова необятната Родопа планина ще остане в сърцата им и ще имат поводи да се връщат тук”, коментира Славка Чакърова.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I