Областният управител участва в юбилейното тържество и научна конференция по случай 90-годишнината от основаването на Научния център по животновъдство и земеделие в Смолян
„Този тържествен ден е момент на радост и удовлетворение, момент, в който се отчитат постиженията от труда на стотици специалисти по земеделие и животновъдство, момент на заслужено признание и благодарност!”, посочи областният управител Недялко Славов, който приветства директора доцент д-р Цонка Оджакова, научните работници и служителите на Научния център.
Славов отбеляза, че за тези 90 години Центърът има много значими постижения, като отличи най-големите – признаването на местните породи Българско родопско говедо и овце Родопски цигай. „Тази дългогодишна дейност започва през 1962 година и се увенчава с успех 27 години по-късно - през 1989 година с признаването им в Патентно ведомство”, допълни той.
„Висок е приносът на Научния център по животновъдство и земеделие – Смолян за запазването на специфичния вкус и полезните свойства на киселото мляко. Една храна, емблематична за Родопите, с която ние родопчани сме отрасли и консумираме ежедневно. Именно центърът е доказал при какви условия на производство и съхранение, при какъв хранителен режим на животните, млякото е най-полезно, при какви условия се запазват важните за организма микроелементи и аминокиселини”, допълни Славов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I