Видеонаблюдението в Смолян вече даде резултат. Първи вандал бе засечен от общинските камери в момент на кражба на две дръвчета от вида туя. Съоръженията „изловили” извършителя в Стария център на Смолян, научи 24smolian.com. На записите се вижда мъж на възраст около 50 години, който изтръгва растенията докато разхожда кучето си.
От Общината посочиха, че ще бъдат взети мерки смолянчанинът да бъде издирен и да понесе санкция за деянието си.
В същото време пък в местната администрация са постъпили предложения от граждани, заснети нарушители на обществения ред и унищожаващи общинско имущество да бъдат излъчвани постоянно на видеостена в центъра на Смолян.
Припомняме, че 162 камери ще следят за обществения ред на територията на община Смолян. С видеонаблюдението от общинската администрация се надяват да сведат и до минимум вандалските прояви.
85 камери ще бъдат монтирани в училища и детски градини в областния град.  26 предстои да се монтират по четирите надлеза и някои улици.
Видеонаблюдение с над 56 камери вече има в районите на Читалище „Балкански просветител" в кв. „ Райково", РДТ „Николай Хайтов", Пешеходна зона, отдел „Държавен архив", Център за настаняване от семеен тип, Площад „Свобода", стадион „Смолян", Спортна зала, Многофункционална площадка, както и басейна. Освен това има монтирани камери в сградата на кметството в Търън, както и на туристическите забележителности Сосковчето, Момчилова крепост – и Калето в с. Кошница.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I