От сега мога да кажа, че този вот няма никакъв шанс да успее, защото страната ни днес не се нуждае от предсрочни избори, страната ни днес се нуждае от опозиция да сложи проблемите на масата, да дава своята алтернатива, а ние виждаме, че БСП нямат алтернатива. Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов,  при посещението си в  Смолян,  внесения днес от БСП вот на недоверие по тема на здравеопазването.
„За всички е ясно, че вотът няма да мине, дори представителите от БСП знаят това, но при тях повечето е да има дестабилизация, заиграване със страховете на хората. Това, което мога да ги уверя, че това  не е подходът, с който могат  да правят политика“, коментира още Цветанов.
Относно мотивите на БСП за вота, Цветанов е категоричен, че  дебатът ще даде отговор, кой е бил прав и кой не.
„Ако погледнете внимателно „Визия за България“, то  те говорят  там за бюджетно здравеопазване, а не за здравно осигурителни модели, които ние започнахме да обсъждаме с всички заинтересовани страни“, посочи още Цветанов.
Той уточни , че по темата се водят разговори с пациентски организации, университетски, общински и държавни болници, съсловни организации и  Лекарски съюз.
„Това е диалогът, който ние искаме да имаме с тези които имат отношение към подобряването на здравеопазването в България, а не това което БСП предлага. Първоначално те говориха за вот на недоверие за реформата, която се предлага, но ние говорим за такава, която се предлага за обсъждане и тя още няма  нормативни измерения, нито пък има приключване на дебатите, които се водят. Когато има решение на Министерски съвет и когато има внесен здравноосигурителен модел, който депутатите могат да обсъждат и да гласуват, тогава можем да изложим всичките си аргументи. На настоящия етап говорим само за един проект, който в момента минава на т.н. Обществено обсъждане“, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.
Като противоречиво и непоследователно определи поведението на опозицията, председателят на Здравната комисия в 44 – то Народно събрание, д-р Даниела Дариткова.
 „От една страна заявлението за вота е да се предизвика дебат, но колегите бягат от този дебат, който вече се състоя в Комисията по здравеопазване и на всички останали срещи, проведени от министъра на здравеопазването. Така или иначе математически този вот е предрешен, но и смисълът от дебата се надявам да не бъде  укрепването на позициите на БСП, защото това няма как да се случи“, коментира д-р Дариткова.
Тя изрази желание, темата за здравеопазването да не се политизира и да се извличат евтини политически дивиденти, от употребата на някои наистина несъвършенства в сектора.
„Ние признаваме, че има необходимост от реформи и търсим консенсостни решения, които да бъдат приети. Важно е наистина, да се инвестира в по-доброто здраве на хората“, добави още д-р Дариткова.
Цветан Цветанов днес и утре е на визита в Смолянско, като тази вечер събра в областния град актива на ГЕРБ в региона.  
24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I