Първата среща на жените от клуба на пенсионера от квартал „Каптажа” в Смолян с деца от Дом предизвика различни емоции – от милост и просълзяване до драгост  и прегръдки. Бяха ги поканили да се запознаят, да си поговорят и почерпят. Малките гостенчета заедно с тях седнаха на обща трапеза. От името на дарители ръководството на клуба им подари ръчни часовници, учебни помагала  и футболна топка, осигурени чрез децата доброволци от неделното училище към храм „Св. Николай Чудотворец“ – Смолян. Заедно поиграха и хоро, редуваха се да седнат в скута на някоя от пенсионерките, сякаш са при своя баба. Разговаряха, радваха се и  обещаха да се срещнат пак.
Клубът в кв. „Каптажа” има своя традиция за задружен и полезен живот на пенсионерите. Всяка събота жените се събират, за да са заедно, да се почерпят с лично приготвени вкусни храни, да обменят рецепти и опит, да споделят прочетено или проблем. На големите събирания по повод на рождени дни, празници и екскурзии идват и мъжете пенсионери. В клуба не се пуши, мъже не играят карти и не пият алкохол.  Чисто е. От субсидиите, които предоставя общината, след удръжките 440 лева и членския внос от 5 лв. годишно ръководството е съумяло да обзаведе клуба с нужната посуда, имат си кафе-машина и кани за чай.
Росица Примовска
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I