„Родопите стават все по-предпочитана туристическа дестинация със своето гостоприемство в четири сезона”, обяви областният управител Недялко Славов по време на официалното откриване на ХV–то Международно туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона“.
„И няма как да е иначе, защото със своите дадености за балнео- и спа-, културено-исторически, селски, екологичен, в последно време и за екстремни спортове туризъм, Родопите предоставят широки възможности и са привлекателна дестинация за все повече и повече туристи”, каза още Славов, като с радост отбеляза, че престоят на туристите тук е продължителен.
„Важно е да подчертая и ролята на първата учредена в страната Организация за управление на Туристически район „Родопи”, която от самото си учредяване започна активно да работи за усъвършенстване на туристическите атракции и създава един съвкупен, разпознаваем и специфичен продукт под марката „Родопи”, който туристите предпочитат”, посочи Славов.
 „Мисля, че всички културни събития трябва да имат общи елементи, които по някакъв начин показват спецификата на Родопите. И тук е мястото да благодаря на Държавен фонд „Земеделие” и на всички местни производители, които се включиха и показаха едни от нещата, заради които туристите обичат Родопите – това са екологичните планински продукти, неповторимата родопска кухня, тя е част от нашия туризъм”, допълни областният управител.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I