Сдружение от Смолян попадна в разследване на телевизия „Канал 3“, с автор Васил Иванов, за „бутафорните проекти на частни неправителствени организации, които се одобряват и получават финансиране, а след това връщат на ръка процент от парите на директора на Центъра“.
„Сдружение „Екосвят Родопи” е получило 18 хиляди евро за проект наречен: „ЕР ЕР ЕР ЕР ИН ДЪ РОДОПС. Каквото и да значи това”, посочва в материала си разследващият журналист Васил Иванов.
Председател на Управителния съвет на Неправителствената организация е лице, член на НФСБ.
„Има една малка държавна структура, която получава и харчи 40 милиона евро годишно. Тоест 80 милиона лева. Европейски пари. Много пари, а вероятно малцина от вас са я чували. Казва се "Център за развитие на човешките ресурси". Създаден е, за да разглежда, подбира и финансира проекти, които биха помогнали да се развиват човешките ни ресурси. Съществува от над десет години и формално е под шапката на Министерството на образованието. Решенията обаче, как и за какво ще се похарчат европейските 80 милиона лева се взимат вътре – в самия Център за развитие на човешките ресурси. А там според наши вътрешни източници – това еднолично прави  директорът Татяна Калканова, използвайки доверени служители, които тя е назначила на ключови места.
След като получих сигнал за нередности и няколко седмици разследвах дейността на Центъра и директора Калканова, се натъкнах на меко казано скандални факти за изразходването на европейските пари. Оказа се, че нейното ведомство е наливало огромни суми в частни неправителствени организации – НПО-та, както и други обществени организации, като е одобрявала и отпускала искани от тях големи суми за меко казано бутафорни и дори звучащи смехотворно проекти“, твърди авторът на предаването, разследващият журналист Васил Иванов.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I