Дарителска кампания в интернет успя да събере средства за закупуването на ЕКГ- апарат и медикаменти за спешна помощ, с които вече е оборудван лекарският кабинет в смолянското село Кутела, съобщи кметът Емил Стоянов.
Доставеният апарат за кардиограми е от ново поколение и ще бъде изключително полезен за здравната служба, уточняват от кметството.
Жителите на Кутела получават медицински грижи веднъж седмично, когато по график пристига лекар от съседно село. ЕКГ- апаратът е необходим ежедневно за 300-те души в Кутела, а обслужването ще бъде възможно с помощта на медицински сестри,  които живеят в селото. Дарението е осигурено с помощта на инициативата „Приятели, помагайте!”.
След връчването на апарата, дарителите разказват в социалните мрежи за срещата си с жителите на Кутела. Емоционалният разказ за посрещането с гайди и песни завършва с думите „Искаше ми се да бъда просто родопчанин и през звуците на гайдата да покажа на целия свят какво означава България и какво означават Родопите”.
Жителите на селото също изразяват своята благодарност за реализираната благотворителна акция.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I