„Единствената причина да внеса тази докладна беше, да има спокойствие, предвидимост и развитие на футбола, тъй като през последните години има застой. Клубът се издържа с пари от Общината и с тези на родителите. Идеята е цялото финансиране да се поеме от общината, без да се заплащат такси от родителите, а най-нормално е, когато се издържа от Общината, да се ръководи от нея, като по никакъв начин това няма да засегне децата и треньорите, като говорим само за Детско-юношеската школа“. Това обяви кметът на Смолян Николай Мелемов по време на сесията на Общинския съвет. Той оттегли докладната си за създаване на Общински футболен клуб „Родопа-Смолян 2018” след близо едночасов дебат по темата.
За обсъждането в залата бяха пристигнали родители на деца, които тренират и играят във ФК“Родопа – Смолян“ и с нарочна декларация, подкрепена с близо 250 подписа, те изразиха становището си да не се създава нов клуб, а да се припознае техният за общински. Бяха изтъкнати успехите на гарнитурите на школата до този момент, като помолиха да продължи да се работи в надграждане на постигнатото до сега.
В разискванията се включиха и редица общински съветници. Валентин Кюлхански от КРОС, който е и президент на ФК“Родопа-Смолян“, уточни че не става въпрос за частен клуб, а за сдружение с нестопанска цел в обществена полза и посочи, че на този етап тимът, ръководен от него ,няма финансови задължения, или ако има такива то става въпрос за дребни суми, които предстоят да бъдат изчистени.
В залата присъства и Албен Хубенов, който се определи като представител на „Родопа 1927“, и изрази становище, че ако не се случи учредяването на нов клуб, то те ще продължат работата си и всяко дете, което няма възможност да заплаща такси, може да тренира при тях. Само преди седмица обаче, именно от него бе подадено заявление до Областния футболен съвет в Кърджали, с което извади отбора от първенството, като изтъкна като аргумент финансови затруднения. Няколко дни по-късно, футболистите от въпросния тим бяха допуснати да играят от името на ОФК „Родопа – Смолян 2018“, без да има регистрация и то срещу „Родопа – Смолян“, а на треньорската скамейка бе самият Хубенов.
След всичко чуто, кметът Мелемов реши да оттегли докладната, като обясни, че желанието му е било насочено единствено в насока на развитие и подсигуряването на спокойствие в школата, за да могат децата да играят със самочувствие мачовете си. „Не съм искал да влизам през задния вход в управлението на футбола, а да има сигурност и предвидимост. Да се гласува бюджет и да се знае, че децата са подсигурени, но щом няма съгласие и мислите, че сегашното положение е нормално, оттеглям докладната“, заяви Мелемов. Впоследствие уточни, че на този етап темата за Общински футболен клуб се спира, докато не се постигне съгласие от двата съществуващи клуба в Смолян. „Аз на футболен мач между два смолянски клуба няма да отида“, бяха част от коментарите още на кмета на Смолян.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I