29-годишният Илия Савов намери портмоне с пари и документи, които върна на собственичката им-80-годишна смолянчанка.
Родопчанинът попаднал на портомето на тротоар в близост до магазин в областния град. Вижда, че в него има около 1000 лв., лична и дебитна карта. Влиза в търговския обект и пита продавачките дали някой не си е загубил портмоне. В същото време идва и възрастната жена да пита дали не е намерено портмонето й. След като разбрала за постъпката на честния младеж, тя му благодарила и почерпила и него, и продавачките в магазина. Жената обяснила, че портмонето й е паднало от чантата и като се е прибрала видяла, че го няма.
„Никога не бих си позволил да си присвоя пари, които чужди”, каза Илия и допълни, че тази жена вероятно е отделяла от залъка си, за да спести тези средства, а идват Коледните и Новогодишните празници. Илия не търси и благодарности, смята че е постъпил честно и справедливо по човешките закони.
Илия е изявен общественик, участва във всички спортни и културни събития в община Смолян.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I