12 години в затвора! Толкова ще прекара зад решетки овчарят, който уби приятелката си в смолянското село Турян. Това е окончателната присъда за зверското престъпление, която бе изчетена от състав на Върховния съд. Магистратите на последната инстанция потвърдиха присъдата на Окръжния съд в Смолян и впоследствие на Апелативния в Пловдив.
64-годишният Петър Русев получи 12 години затвор за убийството на 51-годишната Милена Стефанова. Убиецът трябва да изплати и обезщетение в размер на 100 000 лв. на майката на жертвата.
Припомняме, че решението на магистратите в Смолян бе 18 години лишаване от свобода, но след редуцирането на присъдата с 1/3, реално Петър получи 12 години затвор, като ще трябва да излежи наказанието си при първоначален строг режим. Делото се води по съкратена процедура, тъй като обвиняемият призна вината си и всички факти по делото, което доведе до намаляне на наказанието му. Не на това мнение беше майката на убитата, която поиска доживотен затвор и 150 000 лв. кръвнина.
„Виновен съм! Искрено съжалявам, но вече е сторено!", това бяха последните думи на Петър Русев, който е родом от Русе, преди съставът на Окръжния съд в Смолян да произнесе присъдата си, потвърдена вече и от трета инстанция.
В хода на съдебното заседание стана ясно, че Петър е решил да убие приятелката си докато пие бира в центъра на селото. Той си приказвал с местна магазинерка, с която коментирали, че Милена правила ремонт на комина на къщата си. От направените му намеци, той помислил, че жената има връзка с майстора. Ревността му се засилила още повече след като обърнал три ракии по-късно. След това хванал ножа и нападнал Милена в една от стаите в къщата й.
Припомняме, че кървавата драма се разигра на 13 март м.г. в смолянското село Турян. Тогава пияният овчар подгонил жената, с която имал любовни отношения, и я наръгва няколко пъти. Трупът на жертвата бе открит с осем прободни рани в ливада в смолянското село, като те са били причинени от нож с дължина над 27 см.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I