637 нередности по пътните артерии в Смолянско са установили полицаите при нарочна проверка, разпоредена от Главна прокуратура. Това съобщи директорът на полицията в родопския град старши комисар Николай Димов. Става въпрос за нередности от рода на обрасли пътища, запушени канавки, липсващи или неточни пътни знаци, изтрита маркировка, повредени или липсващи мантинели, нередности с пешеходни пътеки и др. „За установените от нас нередности по пътищата в областта сме изпратили 363 сигнални писма, както и 274 писмени разпореждания на съответните стопани на пътищата за вземане на мерки“, коментира старши комисар Димов. Писмата и разпорежданията са изпратени до общините, както и до Областно пътно управление. На този етап няма съставени актове за нарушения, тъй като разпорежданията са изпълнени. „На някои имахме обжалвания, като такива случаи бяха общо 8, но в течение на процеса, собствениците на пътищата оттеглиха жалбите и съответно изпълниха разпорежданията“, добави директорът на Областната дирекция на полицията в Смолян.
Близо шест са критичните отсечки в областта с висока концентрация на пътнотранспортни произшествия. Като пример бе даден участъкът в с. Ловци, общ. Мадан, където зрее сериозно гражданско недоволство заради липсата на повдигнати пешеходни пътеки или изкуствени препятствия в отсечката, която преминава край селото по главния път Смолян – Мадан. Именно там преди месеци загина млада пешеходка, блъсната от автомобил. „Хората искат да се направи нещо, като кметът на Община Мадан има готовност да го реализира за тяхна сметка, но имайки предвид особеността на отсечката и завоите, на този етап няма съгласие от страна на Областно пътно управление, тъй като пътят е от републиканската пътна мрежа“, коментира още Димов.
От началото на годината до сега в областта са станали общи 343 пътни произшествия, като при тях има убити четирима души, а ранени 99. Регистрираните нарушения по пътищата в региона от пътните полицаи пък са 25 489, като за тях съответно има издадени 2 426 акта, 10 373 електронни фиша и 11 483 други фиша, сочи още статистиката на ОД на МВР – Смолян. 190 са били хванатите шофьори с алкохол зад волана, като 88 от тях са били с над 1,2 промила.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I