Ако сте турист и жадувате да се потопите в истинска коледна атмосфера, макар и само за няколко дни, вашето място е Смолян. Вече започна поставянето на празничната украса в родопския град. Нощният светлинен пейзаж радва със своята особена красота. Още с влизането в сърцето на Родопа се усеща празничната атмосфера.
Смолянчани отбелязаха още Деня на християнското семейство с украсени и бляскави улици. Светещи дървета, пана със скиори, искрящи коледни звезди и падащи завеси пренасят гостите и жителите на родопския град в очарователна зимна приказка.
Тази година са поставени над 30 нови пана. Помощниците на дядо Коледа в лицето на общински служители се погрижиха улиците „Невястата“, „Хан Пресиян“, „Наталия“ и още други да радват живущите със своя празничен нощен блясък. 6-метровата елха, на която по традиция светлините ще бъдат запалени на 5-и декември, вече е поставена и украсена. Не са забравени и кварталите. В момента продължават украсителните дейности в района на Амфитеатъра. За пешеходната зона в стария център е изработена светлинна композиция от светещи дървета, която й придава уникален колорит и създава истинско зимно настроение. Там също е поставена и голяма елха, която е в процес на украсяване и до дни светлините й ще радват малки и големи .
„Освен, че сме призната столица на Родопа планина, при нас по празниците ще има много туристи и гостуващи от страна и чужбина, затова обръщаме специално внимание на новогодишната украса. Всеки детайл се изработва и поставя с голямо старание от страна на служители ни. Идеята ни е Смолян да не отстъпва по нищо на зимните туристически центрове в Европа“ , категорични са от Община Смолян.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Далече сме все още от българските градове, та какво остава за европейските!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласна.Който е написал това, видял ли е за каква украса става въпрос дори в много по-малки градчета?

      Изтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I