Вицепремиерът Валери Симеонов е депозирал своята оставка. Новината отпреди минути е причина за извънредно заседание на Коалиционния съвет.
Припомняме, че изказване за „кресливите майки на уж болни деца” отприщи продължителни протести от страна на майки на деца с увреждания с искане за оставката на Симеонов. Лидерът на НФСБ пък дори отказа да се извини за думите си.
Оставката идва след 21 дни на протести.
Премиерът Бойко Борисов е приел оставката на вицепремиера, съобщиха от правителствената информационна служба.

Като мотив лидерът на НФСБ посочи продължаващата медийна кампания срещу него.  „Тази кампания удря върху авторитета на правителството и се превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Не става въпрос само за моята личност и за партията, на която съм ръководител, а и за управлението на България”. каза той на извънреден брифинг в Министерски съвет.
Снимка: Капитал
24molian.com
Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I