Ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов връчи дипломата на поредния студент, който завърши по социалната програма на университета. Симеон Узунов получи свидетелството си за магистър по „Бизнес администрация“ и благодари на ръководството за възможността да се обучава в доказано висше училище като ВУСИ. „Много се радвам, че се дипломирам. Голяма част от учителите ми в средното училище, а и мои познати, не вярваха, че ще стана висшист. Сега вече държа в ръцете си дипломата за магистър и се гордея с постигнатото, защото сбъднах една моя мечта“, заяви Симеон. Той благодари лично на проф. Манолов, който му е дал шанс в живота: „Дължа много на ректора, който ми подаде ръка, така както е помагал чистосърдечно на много други студенти. Желая му да продължава с добрите дела и да дава шанс на хората в неравностойно положение.“
„Поздравявам Симеон за успешно защитената магистратура по „Бизнес администрация“. Възхитен съм от духа и желанието му не само да бъде студент, а да има и отличен успех, което му прави чест. Всеки един работодател би трябвало да подкрепи хората в неравностойно положение, защото те заслужават справедливо отношение. А Висшето училище по сигурност и икономика ще продължава да обучава напълно безплатно студенти, които попадат в обхвата на социалната програма на вуза“, e посочил при връчването на дипломата проф. Георги Манолов.
Едва година след раждането му, лекарите поставят на Симеон Узунов от Смолян страшната диагноза детска церебрална парализа. Болката и последвалите 13 операции не го сломяват. Амбицират го да се бори за живота с пълна сила. С упоритост и воля успява да захвърли инвалидната количка. Постига го с много рехабилитация и труд. Минава през невероятни изпитания и успява да се справи, без да губи оптимизма си. Мони, както наричат Симеон, започва да пише стихове още от пети клас. Тогава решил да опише това, което е преживял. Публикува всичките си стихове в собствен сайт. Първата му стихосбирка е издадена, когато е едва 14-годишен. Тя се нарича „Сънувана прегръдка”.
Желанието на Мони е да си намери работа след като вече се дипломира.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I