„Фалшива новина е публикуваната информация, че съм забранил протеста, който е предвиден за 17 ноември т.г. Подцених ситуацията и трябваше предварително да информирам обществеността, защото тенденциозно в социалните мрежи беше публикувана само първата част от заповедта ми”. Така коментира пред медиите кметът Николай Мелемов развихрилия се скандал в социалните мрежи с отказа да бъде дадено разрешение за провеждането на протест срещу високите цени на горивата в Смолян.
Той обясни, че две момчета в понеделник са били при него и са го уведомили, че искат да организират протест. Мелемов им е отговорил, че уважава гражданската им позиция и ще им помогне. Предложил им е да пуснат уведомление. В него те са посочили, че искат да организират  граждански протест против високите цени на горивата чрез шествие с МПС, преминаване през града и  блокиране на бензиностанции.
След като уведомлението е депозирано в Общината е поискано становище от Областното пътно управление.  С писмо до Общината от 14 ноември т.г., Областно пътно управление не дава съгласие за този протест, защото се застрашава безопасността на движението и може да доведе до пътнотранспортни произшествия и спиране на движението. Посочената пътна артерия е част от републиканската пътна мрежа. Тя се управлява от Агенция „Пътна инфраструктура” към МРРБ, респективно от Областно пътно управление –Смолян.
След това кметът Мелемов връща отговор на момчетата, че забранява провеждането на протеста с МПС и предлага той да се проведе на пл.”България”, Амфитеатъра пред РДТ „Николай Хайтов”, с начален час 15.00 часа. Според него, това място е подходящо за изразяване на гражданската позиция на хората.
„Аз нямам право в чужда собственост, на държавен път, да разрешавам протест затова предложих друг вариант, а не съм забранил провеждането на протеста като цяло”, посочи кметът. Действията са съгласувани и с Областната дирекция на МВР-Смолян.
24smolian.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I