„Мъдрият владетел трябва да действа така, че във всяко време гражданите да се нуждаят от властта и от него. Тогава те ще му бъдат верни”. Това е написал Николо Макиавели преди повече от 500 години. Трудът му „Владетелят” е изпълнен със съвремие във всяка епоха защото времената може и да се менят, но същината на хората остава все същата.
Сега по нашенски. Една въшка като се напие достатъчно, че излиза на средата на челото. И следва шляяяп!
Помните ли когато един костюмиран мъж блъскаше една старица на границата защото не трябвало да гласува в България? Според елементаризма на тази особа това вероятно трябваше да се яви пред обществото като висша форма на патриотизъм. Излезе идиотизъм, но тогава жадният за власт не го разбра. Въпросният все пак сбъдна бляновете си и пи „руйно вино из черепа” на заприличалата на останки от мъртвец наша Родина. Пи и се весели, гради огради и пак се весели и по Макиавели накара хората да имат нужда от него, неистова. Защото на народа му остана само омразата, тя го крепи, от нея има нужда.
Въпросният Валери издълба дъното, отърси се от калта и рече: Тук е раят! На карикатурата, наречена държавност, на препиканите идеали, на излъганите парчета меса, наречени електорат, на препълнените джобове, на идиотските властови усмивки, на нечовешката арогантност, на…, на… Стълбицата на Христо Смирненски в случая се превърна в ескалатор.
Шляяяп! Съдбата на преялата въшка!
Р.S. Страхът свали цената на горивата, страхът свали и Валери от власт, не разсъдъкът и мисълта за Родината. Не забравяйте…
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I