Община Чепеларе има готов проект за пречиствателна станция за питейни води. Той е изготвен още през миналата година, като в момента се търси финансиране.
„Водоснабдяването на Община Чепеларе се извършва от карстов извор, от който се захранва градът. Към настоящия момент проблеми с водоснабдяването има при обилно снеготопене и обилни снеговалежи. Тогава се получава леко замътване на водата. В тази връзка реализирането на проекта за пречиствателна станция за питейни води ще бъде много полезен, тъй като Чепеларе е туристически град“, каза кметът Славка Чакърова.
За подмяна на старите метални водопроводни тръби в града финансирането обаче се оказва трудно.
„Относно ремонтите на водопроводната мрежа в селата ние може да кандидатстваме по ПУДООС. За момента обаче няма одобрени финансирания. Що се отнася до рехабилитация на водопроводната мрежа в града, ние не попадаме в параметрите за финансиране по ПУДООС до 2 хил. еквивалент жители, защото над 5 хил. са жителите на Чепеларе. А в същото време не попадаме и в критериите по ОП „Региони в растеж”, знаете там са допустими само 49 общини, така че разчитаме единствено и само на реализиране на мерките по инвестиционната програма на ВиК асоциацията“, посочи още кметът на Чепеларе.
Общината е член на ВиК- асоциацията в Смолян. За изминалите две години  инвестициите във водопроводната мрежа са в рамките на километър, добави още Славка Чакърова.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I