Борино успя да плени представителите на Мароко. Природата, местната кухня и фолклорът оставили незаличими спомени у тях.
Всичко това се случи по време на Деня на Мароко в родопската община. В Борино пристигна лично посланикът на Кралството в България Н. Пр. Закия Ел Мидауи, заедно с нейния екип. Те останали възхитени от видяното и гостоприемството, с което били посрещнати на площада, а впоследствие и в залата на местното читалище, която е била изпълнена от жители на общината. Чуждестранната група също се е представила подобаващо, като за целта дори е водила и специален готвач, който на място да приготви техни традиционни ястия, а момичета, облечени с облеклата на Мароко, ги предлагали на посетителите и гостите на превърналото се в истински празник мероприятие. От своя страна, домакините се похвалили с групите за автентичен фолклор и танци от Буйново, Ягодина и Борино.
Последвала и дегустацията на различните ястия, като на масите били поставени традиционните за Родопите пататник, качамак, клин както и известните и зад граница различни видове сирена, кашкавал, боров мед, сладко от боровинки и др.
„Видимо гостите останаха много впечатлени и обещаха да се върнат отново в Борино. Ние също сме доволни, че успяхме да се докоснем до тяхната култура и кухня. Обещахме си тези срещи да продължат и в бъдеще и сътрудничеството ни да се задълбочава“, коментира кметът на Община Борино Мустафа Караахмед.
Между официалните гости били още народната представителка от Движението за права и свободи Велислава Кръстева, която е и председател на Групата за приятелство между България и Мароко в 44 – то Народно събрание, както и областният председател на ДПС – Смолян Салих Аршински.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I