От днес стартира дарителска акция за събиране на средства за останалите без дом три семейства в смолянското село Момчиловци. За целта ще се разкрие сметка, ще се поставят кутии за дарения в търговските обекти в селото, съобщи кметът на населеното място Сийка Суркова.
Припомняме, че в събота през нощта пламна пожар в триетажна къща, в която живеят три семейства-майка и баща с двамата си сина и техните семейства. Въпреки положените огромни усилия от над 100 доброволци и пожарникари от Смолян, покривът на къщата е изгорял нацяло, а останалите етажи са наводнени и негодни за живеене на този етап. В момента, пострадалите са настанени при роднини.
Това е трети пожар в селото през последните няколко години, който оставя хора без покрив. Именно заради това от доста време хората в Момчиловци искат да имат собствен противопожарен автомобил, тъй като за да стигне такъв от Смолян са необходими минимум 40 минути. Процедурата е задействана, отпуснат е такъв, който доброволно е отремонтиран от жителите на селото, но все още се намира в Пожарната в областния град и заради тромави процедури не е предоставен на населеното място. „Имаме готовност да се поддържа от доброволци и в такива моменти да се реагира навреме. Очакваме най-после, предоставеният на този етап на Община Смолян противопожарен автомобил да бъде прехвърлен на кметството в Момчиловци“, коментира още Суркова.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I