„Имахме в обедното меню пиле с лапад. Не знаех как да изпиша зеленчука на табелата пред заведението-дали с „т” или с „д” в края. Затова, за да не се излагам, лепнах „Пиле със спанак”.
Това разказва сервитьор с 20-годишна практика по заведенията. Сервирал е, бил е барман, готвач. Това продължава да върши и до днес. Смята себе си за един от най-добрите в бранша, за когото няма тайни в професията. Дразни се на „разни аматьори, които идват временно и развалят качеството на професията”.
Всъщност няма значение дали умееш правописа и граматиката, когато си най-добрия в друга сфера. Просто всеки трябва да си знае гьола, но така да го пригоди за собственото си съществуване в него, че дори и от по-големи водоеми да му завидят. Елементарна логика на капитализма. Научи се да правиш нещо до съвършенство и тогава парите сами ще потекат. Нито едно общество няма нужда от всичколози. „Онзи” свят, към който се стремят нашенци, го е доказал.
24smolian.com
Четете по темата:
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I