Чепеларе остава планинският курорт, насочен към българския турист, коментира Съби Маданков, представител на ръководството на местното хотелиерско сдружение. Според него, хотелите в родопския град запазват ценовата политика, която е ориентирана предимно към вътрешния пазар, като цените на хотелските услуги не са повишавани в последните 10 години. От 20 до 50 лв. струва нощувка в местата за настаняване в града, а цените варират в зависимост от категорията на хотелите и включените екстри. Хотелите и къщите за гости в града са почти пълни около Коледно-Новогодишните празници. Ски сезонът в Чепеларе започна в края на миналата седмица с отлични условия по пистите от вр. Мечи чал. Хотелиерите осигуряват за клиентите си транспортиране до ски зоната и пистите. И през тази година Пампорово и Мечи чал са достъпни с една обща лифт карта.
През зимния сезон Чепеларе ще бъде домакин на значими спортни събития, заяви кметът Славка Чакърова. Основната подготовка е насочена към предстоящия през март Интерски конгрес в Пампорово, за който ще пристигнат над 1000 ски учители от близо 30 държави. Община Чепеларе е партньор на събитието, домакинствано от
„Пампорово” АД. През януари предстои купа „Рожен” по биатлон, а в началото на февруари е традиционният Зимен олимпийски ден, в който се отбелязва годишнина от спечелването на олимпийско злато от Екатерина Дафовска. По пистите от вр. Мечи чал през март ще се състои и държавното първенство за ветерани.
В Чепеларе ще бъде и седмата годишна среща на Асоциацията на българките туроператори и туристически агенции /АБТТА/ през 2019 г. , допълни Славка Чакърова.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I