Скараха, последва удар и дълги съдебни дела

По-малка присъда „лишаване от свобода”, но по висока кръвнина получи родопчанин за причинена смърт по непредпазливост при пиянска свада заради „кражба на ток”. Това реши Апелативния съд в Пловдив, който гледа делото за убийство в Рудозем.
Припомняме, че драмата се разигра на 26 септември 2016 година на паркинга пред блок в родопския град. 56-годишен почина след черепно-мозъчна травма, причинена при падане на тротоар след удар с юмрук в лицето. За убийството по непредпазливост бе осъден жител на рудоземско село.
Спорът между Х.К. и потърпевшия С.М. възникнал ден преди фаталната дата. Жертвата и съпругата му се прибирали в блок №19 в Рудозем, по фасадата на който се извършвало саниране. Двамата открили, че кабел е бил включен в контакта на терасата на жилището им. Мъжът се допитал до работниците, след което отишъл при техническия ръководител Х.К., за да му потърси сметка защо ползват негов ток без разрешение. Последният обаче заявил, че това не е вярно и изгонил от офиса си собственика на жилището. На следващия ден съпругата на потърпевшия го заварила в апартамента да употребява алкохол. Малко по-късно отишла заедно с него до близката им градина. Там С.М. продължил да пие, след което казал, че ще отиде до съседния магазин, за да занесе зеленчуци и тръгнал с бутилка алкохол. В този момент техническият ръководител пътувал с колата си към обекта. Влизост до блока чул удар по автомобила. Спрял и видял С.М., която го напсувал. Отишъл да се разправя, след което почувствал, че ще бъде ударен и нанесъл пръв удар. С.М. паднал на земята, удряйки главата си. Мъжът започнал да диша тежко, а Х.К. повикал спешните медици. На 8 октомври пострадалият С.М. починал в болницата вследствие на нараняването си.
Окръжният съд в Смолян наказа Х.К. с две години „лишаване от свобода”, чието изтърпяване бе отложено за срок от 3 години. Той трябваше да плати и обезщетение на роднините на загиналия в общ размер на 100 000 лева. След обжалване в Апелативния съд присъдата бе намалена на една година, но кръвнината увеличена. Х.К. трябва да заплати обезщетение в общ размер на 150 000 лева.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I