Обични в Господа братя и сестри, скъпи родопчани!
Всяка година в живота ни е дар от Бога. Да Му благодарим от сърце! Нека и 2019-та да бъде мирна, здрава, животворна! Да се укрепяваме  във  вярата и любовта!
Човек не се ражда случайно и не живее сам за себе си. Това поражда отговорността  ни да сме внимателни  един към друг и да се уважаваме. Да се научим да понасяме  изпитанията с търпение и разбиране, че Бог не дава повече от това, което можем да понесем. Той ни дава това, което е полезно за  нашето израстване.  И не ни изоставя да си свършим добре делата, щом се уповаваме на Него с вяра и кротост. Нека е благословен всеки труд,  който създава материални и духовни  блага  за народа ни. Нека децата и младежите да растат с грижа и добри напътствия. В семействата да има мир, разбирателство и прошка.
Когато се разделяме със старата година и встъпваме в новата, нека не  забравяме, че човек по рождение  е свързан с желанието да опознае своя Създател  и  да  върви  по Неговите  стъпки. Това  е Истината и смисълът да се живее. Най-естествено е да прибягваме  с молитва и благодарност към  Божията помощ да сме здрави и добри, да се учим непрестанно на смирение  и прошка, на  вяра  и милосърдие,  на мир и любов, да се молим да  ни бъдат  простени съгрешенията,  ако  ги осъзнаваме и се разкайваме за тях. Велика е Божията милост!
Нека има мир и любов между всички хора от Родопите, България и света!
Нека Божието благословение бъде върху всички нас и през Новата 2019 години и през  всички  следващата години занапред!
Архимандрит Висарион,
Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия
24smolian.com 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I