Година и шест месеца „лишаване от свобода”, но условно получи 36-годишната бургазлийка, която бе спипана с пълен багажник дрога в смолянското село Полковник Серафимово.
Ваня М. сключи споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за притежание на дрога.
Припомняме, че жената бе арестувана на 6 юни т.г. в центъра на родопското село. В лекия автомобил на Ваня М. полицаите откриха 100 таблетки амфетамин и 513 хапчета екстази, оценени в наказателното производство на 6 131 лева. Дрогата била скрита под кората на мястото за резервната гума в багажника на автомобила.
Задържането на жената бе ден преди началото на т.нар. тридневен „Британски събор” в родопското село. Предполагаше се, че дрогата е предназначена за фестивала, който събира хиляди хора от цял свят на ливадите над селото. По време на събора бяха задържани редица чужди и български граждани за притежание на наркотици.
Бургазлийката, която е родом от Петрич, е майка на малко дете, неосъждана до този момент. Поради тези причини от Прокуратурата поискаха мярка за отклонение „парична гаранция” в размер на 10 000 лева.
Няколко месеца по-късно, Окръжният съд в Смолян се произнесе с присъда по делото. Наказанието бе отложено с 4-годишен изпитателен срок. Бургазлийката ще трябва да плати глоба в размер на 3000 лева.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Уникална държава!
    С притежание на 613 хапчета с наркотици да и се размине с условна!
    Дори глобата и е по-малка от колкото е оценката на дрогата. Да не говорим че ако я беше пласирала щеше да си тръгне минимум с 10 бона.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I