Дъщерята на покойния депутат Димчо Михалевски – голям приятел на децата от Съюза на инвалидите в Смолян, покани 80 момичета и момчета и родителите им на празничен предколеден обяд. В подготовката на тържеството помогнаха председателката на съюзната организация Захаринка Славчева и регионалният координатор Петя Николова. Получи се един красив, богат и затрогващ празник, след който Петя Михалевска определи: „Това ми стига, когато гледах радостните им и красиви лица…“. За всички тях Петя донесе желани подаръци – играчки, дрехи, книги и др., които Дядо Коледа им връчи.
Празникът бе открит със специален музикален поздрав към дарителката от шестокласника-гайдар Димитър Дърмонев. А това отвори сърцата и за кръшно родопско хоро… Петя Михалевска го определи като страхотно изпълнение. Тя благодари на всички, които са помогнали празникът да се случи: „На първо място благодаря на Съюза на инвалидите в Смолян, на всички деца и родители, на всички хора на Смолян, че ни приемате и ни позволявате заедно да доставим радост на децата на Родопите. За мен е много важно да сме заедно и винаги с нетърпение очакват този ден. Радвам се, че всяка година се включват все повече хора, не оставам сама… Подкрепят ме тези, които носят доброта, милосърдие и най-вече планината Родопа в сърцето си. Истински хора. Специална  благодарност на Иван Френкев, Дора Янкова и Здравка Кавалова от Смолян, на майка ми Наталия  Михалевска и леля ми Светла Михалевска от Кърджали, на Николай Бериевски от София.  С тях продължаваме една прекрасна инициатива на един истински родопчанин баща ми Димчо Михалевски. За него беше ДЕНЯ  НА ГОДИНАТА, в който да е заедно с децата на Смолян и да им се радва“.
Когато на Коледа през 2012 г. депутатът  инж. Димчо Михалевски за трети път направи празник за децата с увреждания в Смолян, председателката Славчева го покани да стане член на Съюза на инвалидите с думите, че институцията има нужда от здрави хора, които да помагат в беда, за да може животът им да е по-лек. Той отговори: „Децата са мои приятели, винаги ще ги подкрепям и подпомагам, а вие бъдете живи и здрави, силни и единни. Заедно ще решаваме всички въпроси“. След година и два месеца на 18 февруари 2014 г. той си отиде на 49-годишна възраст. Тогава разбрахме колко много хора го обичат…
Росица Примовска
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I