Пожарната служба в Пампорово има готовност да се справи с предизвикателствата през настоящия зимен сезон, като е обезпечена с достатъчно хора и техника, съобщи началникът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Смолян старши комисар Симеон Цървуланов. При необходимост, от ръководството на структурата имат готовност да командироват в курорта и допълнително пожарникари от вътрешността на страната, но на този етап това не се налага.
Именно тази служба бе причина през миналата година хотелиери и жителите на общините Смолян и Чепеларе да се вдигнат на протест, тъй като бе взето решение за закриване на пожарната команда в Пампорово. След среща на представители на протестиращите с министър-председателя Бойко Борисов, ръководството на Министерството на вътрешните работи даде назад и остави службата, уверявайки че тя ще продължи да функционира до края на сезона. Впоследствие решението за премахване на Пожарната в курорта отпадна и тя продължава да работи. С изключение на община Борино, във всички останали общини на територията на Смолянска област има Пожарни служби. „Така бихме могли да реагираме веднага при инцидент и да покриваме почти всички населени места в областта”, добави старши комисар Цървуланов. Той обясни още, че пожарната в Смолян е обезпечена откъм техника и хора. Имало и много желаещи да работят в службата. С конкурса, който тече в момента, и с назначаването на още десет пожарникари, щатът ще бъде запълнен на 99%.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I