Предстоятелят на храм „Св. Неделя“ в Смолян и архиерейски наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион отслужи на Игнажден света Божествена литургия в памет и за прослава на св. свещеномъченик Игнатий Богоносец. 
По време на литургията той прочете от светото Евангелие преданието  за св. Игнатий Богоносец, за който св. апостол Марко разказва. Било след спор между апостолите  кой от тях е най-голям. Чул ги Иисус Христос, повикал едно дете, прегърнал го, поставил го сред тях, благословил го и казал: "Ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно. Който се смири като това дете, той е по-голям в Царството небесно. И който приема едно такова дете в Мое име, Мене приема“./Марк. 9:37/.
Според благочестиво предание детето бил Игнатий, който по-късно станал ученик на св. Йоан Богослов,  бил въздигнат за епископ на Антиохийската църква и мъченически загинал за вярата си през 107 или 108 година.
На богослужението в храм „Св. Неделя“ бяха изпълнени многогласно от църковния хор и богомолци „Символът на Вярата“ и „Отче Наш“. Отслужено бе Петохлебие, дадено бе св. Причастие на тези, които са постили и са направили изповед.  Иконом Запрян раздаде нафора.
Росица Примовска
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I