Кметът на Черноморец Добри Добрев дари 500 лв. за ремонта на изгорялата къща в Момчиловци, съобщи кметът на смолянското село Сийка Суркова. Дарението е било получено по време на срещата й в кметство Черноморец преди празника на града.
От своя своя страна Суркова подарила на Добрев овчарска гега, която е един от символите на Момчиловци, свързан с овцевъдството. Тя е била изработена от местните дърворезбари, които са направили и иконостаса на църквата „Св. Никола“ в Черноморец.
„Момчиловци и Черноморец са свързани с дългогодишно приятелство. С колегата обсъдихме съвместни инициативи и партньорство в сферата на туризма и културата“, коментира Суркова.
В дарителската кампания в помощ на пострадалите семейства при пожар в Момчиловци в началото на ноември се включиха стотици родопчани, от деца до възрастни. В сряда е пристигнал и пълен камион с дарения, събирани с помощта на Лео Кадари и платформата „Приятели, помагайте“. В помощите има перални, хладилници, легла, фаянсови плочки и много други вещи. В дарителската смета са събрани близо 6 000 лв. Вече е подсигурена и дограмата на горялата къща. Община Смолян, с решение на Общинския съвет, е отпуснала и сумата от 2 700 лв. Все още не са отворени и кутиите за дарения.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I