Определянето на водачите на листите за европейските избори би трябвало да стане още в първия месец на 2019 година. Всяка от партиите вече обмисля своите фаворити. Вътрешнопартийните драми и удари под кръста тепърва предстоят, категорични са политиците.
При ГЕРБ основните претенденти са трима, всичките са жени – Мария Габриел, еврокомисар, Ева Майдел, евродепутат и Лиляна Павлова – досегашен евроминистър, съобщава bTV.
При БСП – лидерът на ПЕС и бивш председател на партията на социалистите Сергей Станишев не крие амбицията си да води. Срещу него от ръководството на БСП обаче биха могли да изправят бившата му половинка – Елена Йончева.
При патриотите има заложена интрига, от чийто изход зависи дали ще се явят заедно или по отделно. „Атака” вероятно ще настоява водач да е Волен Сидеров, а ВМРО – Ангел Джамбазки.
„Повечето ни евродепутати се справят страхотно, само един не иска да бъде номиниран”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Неофициално се знае, че това е родопчанинът Владимир Уручев. Така в общата бройка се отваря място, което би могло да е за Лиляна Павлова.
Ако Павлова не замине към Брюксел, би могла да измести Кристиян Вигенин от мястото - председател на еврокомисията в парламента, спекулират депутати. И допускат, че това може да го мотивира да се пренасочи към европарламента.
В БСП въпросът ще се реши на конгреса на партията на 26-и януари, а при патриотите също всичко още е на кантар.
Ако брекзит стане факт през март, местата на английските евродепутати ще бъдат преразпределени между другите държави.
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I