170 души от община Смолян ползват към момента безплатната социална услуга „Топъл обяд”. В нея са включени и хора в неравностойно положение.  „ Целта ни е да осигурим помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в нашата община. Не сме спирали да полагаме  грижи за тези наши съграждани, които са в крайно затруднено материално положение и нямат близки хора, на които да разчитат. Не можем да ги оставим без храна”, коментира кметът Николай Мелемов.
„Топъл обяд” стартира през  2016 г. и ще продължи до 31.12. 2019 г. Това стана възможно след като Общината бе одобрена по Проект „Осигуряване на топъл обяд в Община Смолян”, директно предоставяне на Безвъзмездна финансова помощ в рамките на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонд за европейско подпомагане на най –нуждаещи се лица.
В рамките на проекта се предоставя „Топъл обяд“ на жители от община Смолян в шест  обществени трапезарии, намиращи се в трите квартала на града – „Нов център”, „Райково” и „Устово”, както и в селата Момчиловци, Смилян и Търън.
Социалната услуга могат да ползват хора без доходи, без близки, самотно живеещи лица и семейства, инвалиди и др.
По проекта се предоставят и съпътстващи дейности така, че материалната помощ да върви ръка за ръка с мерките за социално приобщаване, като насочване и подкрепа, за да се помогне на хората да излязат от бедността.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I