През последното денонощие се сбъднаха прогнозите за сериозно падане на температурите, като в Смолянско най-ниската измерена температура е била от минус 18,6 градуса в района на Чепеларе. Това съобщиха от метеорологичната станция на „Рожен“, където живакът е паднал през нощта до минус 11,6 градуса. В района на хижа „Студенец“ в Пампорово през нощта температурата е била минус 14, като към 8 часа тази сутрин е минус 11, по данни на Планинската спасителна служба в зимния курорт.
Снежната покривка на Пампорово е около 60 см, като само през последното денонощие е наваляло около 15 см. На „Рожен“ тя е 45 см.
В момента снеговалежът е спрял, като все още са в сила няколко ограничения за движение на товарни автомобили по републиканската пътна мрежа в Смолянско. В сила е забраната за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по проходите „Преавала“ и „Печинско“, през „Пампорово“ е забранено движението на автомобили над 3,5 тона, като за прохода „Рожен“ няма никакви ограничения. Пътищата са проходими при зимни условия, припомнят от Областно пътно управление – Смолян.
Има въведено ограничение за движение в пътният участък по пътя с.Момчиловци – с. Баните, в района на местността „Хайдушки поляни“, където снощи е закъсал ТИР, който не е бил подготвен за предвижване в зимни условия. Движението там се извършва двупосочно в едната лента. Шофьорът на товарния автомобил очаква да му изпратят вериги от Търговище, за да може да се изтегли от пътният участък, който е сигнализиран.
„Пътищата са заснежени, на места поледени, но своевременно се обработват. Движението в региона се извършва при зимни условия“, коментираха от дежурната част на Пътното управление.
Снимка: Pixabay.com
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I