От 5 до 20 см достига новата снежна покривка в Смолянско след снощния снеговалеж, като най-много е натрупало в района на „Рожен“. В самия град Смолян няма сняг, а в района на Девин и Чепеларе покривката е около 10 см, а на Пампорово 15 см. Пътните настилки на места са мокри, по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия. Има въведени редица ограничения за движение на тежкотоварните автомобили през проходите в областта – „Рожен“, „Превала“ и “Печинско“, както и по пътя Девин – Михалково. Във въпросните участъци е забранено движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета, а през „Рожен“, „Превала“ и “Печинско“ товарните автомобили с маса до 12 тона трябва да бъдат задължително с вериги. През нощта отпадна изискването за вериги на леките автомобили през проходите, съобщават от дежурната част на Областно пътно управление. През нощта не са получавани сигнали за закъсали моторни превозни средства и инциденти. Очаква се по-късно през деня да отпаднат ограниченията.
Температурите в региона са от минус 10 до минус 2 градуса. Към момента  в Смолянско няма населени места без електрозахранване и водоснабдяване.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I