Движението по всички пътища в област Смолян се извършва само с вериги, като е забранено движението на камиони с ремаркета и полуремаркета.
Причината е в обилния снеговалеж и ниските температури, съобщи зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров. Новата снежна покривка е от 7 до 20 см, като температурите са отрицателни и се очаква да паднат до под минус 10 градуса.
„Ограничението е по-скоро, за да могат пътните служби да разчистят пътищата, тъй като за утре се очакват сериозни валежи, достигайки до 50 литра на квадратен метър“, коментира още Петров.
На този етап няма данни за инциденти и закъсали автомобили.
ОПУ Смолян: Обилен снеговалеж със снегонавяване. Температури отрицателни. Въведени ограничения за движение на всички МПС с вериги, товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета за цялата Смолянска област.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I