Родопите са най-спокойното място за живеене в страната. Престъпленията-минимален брой на глава от населението, бандитите-кокошкари. Това представлява в общи линии ежегодният криминален анализ, правен от структурите на МВР в региона.

***
Напролет в Родопите се вдигат курбани и мевлиди за здраве и плодородие. Поредният селищен празник в едно родопско село започва традиционно, но завършва с трагедия, в дъното на която е една… кофти цигара.
34-годишният Бахтияр се забавлява заедно с три години по-младия от него Исмаил. Двамата гледат футболна среща, след което сядат в местната кръчма, за да изпият по няколко питиета. Бахтияр иска цигара от Исмаил. Дръпва няколко пъти от нея, но не я харесва и я изхвърля, тръгвайки си ядосан от заведението. Малко по-късно към дома си решава да поеме и Исмаил. Пред хоремага обаче го чака Бахтияр въоръжен с нож в ръка. Между двамата избухва спор, а острието попада последователно в корема и гърдите на Исмаил. Няколко часа по-късно младият мъж умира от раните си в болницата в Кърджали. Бахтияр получава 15 години затвор, ще трябва да събере и 400 000 лева, за да плати кръвнина на роднините на убития.

***
Родопите са най-спокойното място в страната. Дори най-кървавите престъпления са извършени от хора, чийто профил по никакъв начин не кореспондира със стореното деяние. Раздирането на тишината понякога е смразяваща. Болката от загубата на близък тук може да се оцени на 400 000 лева, а животът-на един фас или…
Четете по-късно само тук:
Убийства в Родопите! Ужасяващите кървави драми и профилът на превърналия се в звяр
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I