Кметът Николай Мелемов участва в публичното обсъждане на проектобюджета на община Смолян за 2019-та година, което се проведе в Общинската администрация. Дискусията откри зам.-кметът по финансите Венера Аръчкова. Тя посочи, че проектобюджетът е балансиран на основата на изготвен анализ на приходите и разчет на разходите, съгласно приоритетите за управление на публичните финанси на община Смолян.
Най-важният финансов документ осигурява средства за всички сфери на обществения живот – образование, здравеопазване, социални дейности и услуги, благоустрояване, информационно обслужване, култура, туризъм, спорт, подобряване на градската среда, чрез изграждане на нови инфраструктурни обекти и ремонт на съществуващите.
Тези по-важни акценти са намерили отражение в проекта на бюджета, който ще осигури основните дейности за постигане на поставените цели по приоритетите, заложени в програмата за управление и Стратегическия план за развитие на Община Смолян.
Рамката на проектобюджет 2019 г. е 43 067 711 лева. Общата субсидия за делегирани от държавата дейности е 22 876 119 лв. и местни дейности в размер на 20 191 592 лв.
Аръчкова разясни, че проектът е разработен в съответствие с изискванията на Закона за публичните финанси, Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишната прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджет на Община Смолян, Закона за Държавния бюджет за 2019 г. и Закона за местните данъци и такси.
Проектът на най-важния за града документ беше публикуван на сайта на община Смолян на 30.11.2018 г.
По време на общественото обсъждане бяха направени предложения и изразени становища, които ще бъдат отразени в него. След това той бъде внесен в Общинския съвет за обсъждане и приемане.
На общественото обсъждане присъстваха и участваха още секретарят на община Смолян Момчил Николов, общински съветници, кметове на кметства и граждани.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I