Българският червен кръст започна раздаването на помощта от пакетирани храни в Смолянско. Общо 7 031 души имат право и ще получат хранителните продукти в региона, съобщи директорът на Областният съвет на БЧК Мария Делева.
По график в областта първи помощите ще получат в община Баните, като пунктът в с. Оряховец вече отвори врати. Ще се раздават хранителните пакети и в Борино, като поетапно ще се разкриват пунктовете и в другите общини. Последно помощите ще се раздават в община Чепеларе – 18 февруари.
Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК. Всеки правоимащ ще получава съответните продукти срещу документ за самоличност и подпис.
Право на помощи имат включените в списъците на Агенцията за социално подпомагане. Те ще получат по 24,070 кг от 16 вида хранителни продукти – спагети – 1,5 кг; говеждо в собствен сос - 0,300 кг; леща – 3 кг; захар – 3 кг; гювеч – 1,6 кг; зелен фасул – 2,4 кг; лютеница – 0,500 кг; грах – 1,6 кг; домати стерилизирани – 1,6 кг; говежди кюфтета в бял сос – 0,600 кг; риба херинга – 0,170 кг; пиле фрикасе – 0,300 кг; зрял боб – 2 кг; конфитюр – 0,500 кг; ориз – 2 кг; олио – 3 л.
Помощта е от Европейския съюз по програма „Разпределяне на храни от интервенционалните запаси на Европейския съюз”. Финансирането на закупуването на хранителни продукти за социално слабите българи се осъществява със средства на Европейския фонд за гарантиране на земеделието.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I