За поредна година Смолянската организация на БЧК стартира реализирането на проект „Топъл обяд”. Чрез осигуряването на безплатна храна в училище всеки ден за периода от 7 януари до 30 май 2019 г. ще бъдат подпомогнати 72 социално-уязвими деца и младежи на възраст от 7 до 18 години в 9 училища.
В ОУ “Кирил и Методий” – с.Давидково безплатен обяд ще получават 8 деца, в СУ ”Христо Ботев” – Девин – 10 деца, в ОУ "Никола Йонков Вапцаров" – с.Шаренка - 7 деца, в СУ „"Св. Св. Кирил и Методий" – с.Върбина – 7 деца, в СУ "Отец Паисий" – Мадан – 10 деца, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Неделино – 15 деца, по пет деца са в ОУ „Стою Шишков”-с.Търън, ОУ „Стою Шишков”-Смолян и СУ „Отец Паисий“-Смолян.
Учениците, включени в програмата, получават съдействие от учителите в училищата и се включват в програмата така, че да не се различават в средата на своите връстници при получаването на тази подкрепа, уточни Мария Делева от БЧК.
С помощта на дарители са осигурени 14 400 лв., а за храненето на тези 72 деца за период от 100 дни са необходими 17 280 лв. Областната организация  на БЧК ще положи усилия за набиране на средства за програма „Топъл обяд“ и тя да продължи в този обем до 30 май 2019 г. „Със средства на дарители от местните общности трябва да съберем разликата от 2 880 лв. Това не е непосилна сума за доброволците и за дарителите на организацията”, каза още директорът и областен секретар на БЧК – Смолян Мария Делева.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I