Най-добрите рибари на лед от цял свят пристигат в Родопите в края на месеца.
Батак ще бъде домакин на Световното първенство по риболов на лед. Мондиалът ще се проведе на 26-и и 27-ми януари. Състезанията ще се провеждат на язовир „Широка поляна”.
Заявки за участие са подали 15 национални отбора. Фаворити за титлата са съставите от бившите съветски републики – трикратните шампиони за последните шест години от Украйна, притежателите на две титли за същия период от Русия, както още Литва, Беларус и Латвия.
Ще участват още Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Полша, Чехия, Румъния, Монголия и САЩ.
Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния отбор на България. В състава ще участват Никола Стефанов и Станислав Кузов от миналогодишния отборен шампион „Гоу Фиш”, индивидуалният първенец Слави Лазаров от „Мосела”, съотборниците му Николай Николов и Георги Първанов, плюс Мартин Касабски от „Фишмастърс”. Мениджър е Ивайло Христов от „Майсторски риболов”.
Президентът на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов заяви, че световното първенство на лед е едно от най-тежките за организиране. Централата ни вече подготвя секторите, в които ще се лови на леда на „Широка поляна”.
Взети са всички мерки за безопасността на участниците, а към днешна дата покритието е дебело и сигурно от над 30 см.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I