Заради сериозните минусови температури в Смолян са намалени учебните часове в Професионалната гимназия по техника и технологии "Христо Ботев , а в Неделино застилат улица да не замръзне.
В класните стаи на Професионалната гимназия тази сутрин температурите са били под нормативно изискуемите, което е наложило намаляне на учебните часове, както и включването допълнително на отоплителни уреди.
"Парната инсталация работи на пълни обороти, включени са и допълнителни електрически уреди. Намалени са часовете, но температурата в класните стаи се нормализира", коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Смолян Мария Семерджиева.
Заради студа училищният автобус в смолянското село Търън не е могъл да запали, като е била направена необходимата организация за извозване на учениците и е бил решен проблемът.
Други сигнали за проблеми в учебни заведения на територията на областта на този етап няма.
Заради ниските температури полагат инертни материали на една от улиците в Неделино, за да не замръзне водопроводът. Подобен проблем има в една от махалите в общината с ново положен тръбопровод, но там домакинствата имат и алтернативни начини за захранване с вода, съобщи кметът на родопската община Боян Кехайов.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I