Квестор, който да разполага с дрегер за алкохол и наркотични вещества, ще следи за реда в Сесийната зала по време на заседанията на Общинския съвет в Смолян. Това стана ясно, след като съветниците приеха Правилника за организацията и дейността на разпоредителния орган. Предложението за квестора бе направено от общински съветник от БСП,  като то бе прието моментално от вносителя на докладната инж. Данчо Киряков, който е и председател на ОбС – Смолян.
„Предлагам да има квестор, който да присъства на заседанията. Той да бъде определен от председателя, може да бъде и от охраната на общината. Да присъства и да следи за реда в залата. Той да разполага с дрегер за алкохол и наркотици. При съмнение на хора, защото в залата влизат всякакви, че са  употребили наркотични вещества  или алкохол да се тестват и при положителни проби и да се извеждат от залата“, коментира съветникът.
Според него, на проверка подлежат всички присъстващи в залата, гости, общински съветници , кметове на населени места и др.
Мотивите са, че в залата е имало присъстващи, които са буйствали, нарушавали реда и се е налагало намеса на полицията.
Правилникът за организацията и дейността на Общински съвет Смолян бе разглеждан над 5 часа в зала, а това се наложи, тъй като Административният съд отмени предишния, след протест на прокуратурата и в момента съдебната сага е на последна инстанция и се очаква всеки момент окончателно да бъде отхвърлен от магистратите.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I