Музей на компютърната техника ще има в Смолян. Инициативата е на колектива на Професионална гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“. Изграждането на музейна експозиция на тема „Компютърна, комуникационна и изчислителна техника“ вече е вход, а целта е тя да проследи развитието на компютърната и изчислителната техника през годините. Със задачата ще се занимава главно  инж. Светослав Димитров, който споделя, че със създаването на музейната експозиция ще се визуализира развитието и обновяването на компютърната техника и посетителите ще могат да оценят темповете на промяната й. Учениците ще имат възможност да се докоснат до изучаваните технологии и на практика, възстановявайки компютърната техника, допълнително да обогатят и затвърдят придобитите знания и компетенции.
Ръководството на училището подкрепя идеята за създаването на експозицията и  отправя молба към всички институции и граждани, които разполагат с такава ненужна и неизползваема техника, да я дарят на училището.
За да успеят ентусиазираните ученици и техният ръководител създадат пълна колекция от реставрирани и работещи машини, се нуждаят от голяма база резервни части, електронни компоненти, инструменти и кабели.  От видимо дефектиралите части, те ще вземат само това, което е необходимо, за да „оживее“ компютърната история.
Проявявайки грижа към природата и отговорност към техниката, неизползваемите елементи ще бъдат грижливо събирани в специални контейнери и предадени за рециклиране.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I