След поредицата успехи, които донесоха множество медали от различни първенства, включително и злато от Олимпиада, Даниела Керкелова получи нов договор във Виетнам. Смолянската специалистка във вдигането на тежести остава минимум още една година като треньор в Националната база за млади таланти в страната, която се намира в Югоизточна Азия. 
Предложението за новия договор е направено в края на миналата година, което бе очаквано за всички, тъй като благодарение на бившата треньорка на българския национален тим за жени страната постигна множество успехи на различни форуми във вдигането на тежести. Освен олимпийското злато за Виетнам при младежите, което бе спечелено от 17 – годишния Дън, през 2018 г. нейни състезатели имат спечелени общо пет златни медала от Азиатски шампионат, две титли - една при момичетата и една при момчетата, два сребърни и още толкова бронзови медали. Има и две бронзови отличия от Световно първенство за Младежи до 20 г. През 2017 г. има в актива си един бронзов медал от Световно първенство за юноши до 17 г. на Ми (момичета) и сребро и два бронза от Азиатско първенство до 17 г. на Дън (момчета).
Керкелова е била и треньор на националния отбор по вдигане на тежести на жени в Тунис.
Родена е на 8 ноември 1969 г. в Девин. Основното си образование завършва в с. Любча, след това се записва да учи в Икономическия техникум в Смолян. Завършва НСА в София. От 1988 г. тренира вдигане на тежести. Над 12 години бе в националния отбор. Още със започването на спортната си кариера тя се състезава от името на смолянския клуб по вдигане на тежести. Над 12 пъти е републиканска шампионка, 3 пъти втора в Европа, а през 1994 г. е първа и три пъти трета в света. Има пето място на олимпиада, като личен треньор й бе Костадин Грозданов. През 2004 г. бе и наставник на женския национален отбор на България.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I