Четири часа Чепеларе е бил без единствения си наряд за опазване на обществения ред заради фалшив сигнал до 112. Жена от село в общината позвънила, алармирайки, че се стреля с пушка „нон-стоп”, „по к’вот се види – срещу кучета и хора“, „може и мен да отсрелят“.
Това накарало дежурният да изпрати патрул на намиращото се на 25 километра от общинския център село. Половината от пътя бил черен, а цялата проверка на сигнала отнела 4 часа.
Установило се обаче, че жената излязла сутринта да разходи кучето си. Неин комшия й направил забележка да му сложи каишка и наморник, за да не ухапе дете. На забележката жената се развикала на възрастния мъж, започнала и да го обижда. А по-късно… позвънила и на 112 със сигнал, че именно той стреля по нея. Полицаите разпитали на място трудноподвижния старец, както и комшии и никой не потвърдил версията на жената. Родопчанката пък била спокойна, адекватна, но според полицаите, била употребила алкохол предната вечер.
На жената бил съставен акт от 200 лева заради подадения фалшив сигнал. Датата в санкцията обаче бе причина съдът да отмени наказателното постановление.
24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I