Лесовъд от Родопите успя да събере 500 мелодии от баба си, която е доживяла до 110 години. Така Хамид Имамски от девинското село Триград успява да запише нечувани досега родопски песни.
Младият мъж вече дебютира и с видеоклип на изпълнена от него народна песен.
„Мехмедо, синко, Мехмедо” се върти по фолклорни телевизии.
Клипът е заснет в с. Триград. В него специално участие има майката на Хамид - Фикрия Имамска, която се превъплащава в ролята на майка, която изпраща своя син войник. Тя е облечена с ръчно изработена триградска носия на над 100 години, която е предавана от поколения на поколения.
Хамид Имамски е лесовъд по професия, но сърцето му е теглено от музиката.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I