Най-доброто мезе е на Тодор Чакъров

За трета поредна година Широка лъка събра хиляди за празника на „Майсторското мезе”. Жителите и гостите на известното родопско село се насладиха на апетитни месни и млечни мезета, направени от местните производители. На призива на организаторите „Елате в Широка лъка, за да опитаме заедно вкусни мезета, хубаво вино и да се повеселим, а накрая ще определим чии мезета са най-добри тази година” се включиха стотици дегустатори. Те безплатно опитваха чудесните вкусови качества на месните  и млечни продукти. Дегустацията вървеше и с чаша червено вино, а след това които желаеха гласуваха в кутия с номера на всяка маса за най-добрия майстор.
Гостите и жителите на празника бяха поздравени от кмета на Смолян Николай Мелемов и неговите заместници Венера Аръчкова и инж.Мариана Цекова. Събитието уважиха председателят на Общинския съвет инж.Данчо Киряков и Денислав Костов, директор на ОД на ДФЗ в Смолян. „Широка лъка е място, където може да стане този празник, който се утвърждава вече трета година. По този начин се рекламират уникалните местни продукти, както и прочутото родопско гостоприемство”, коментира Мелемов. В категория „месни продукти” за трета поредна година първото място бе присъдено на Тодор Чакъров. На второ и трето място се наредиха мезетата на Калин Сираков и Георги Серафимов. За добро представяне награда получи и Георги Згуровски. В категория „млечни продукти” на първо място се класира след гласуването Спас Седянков, а на второ Кирил Габров.
Всички отличени получиха парични награди и грамоти, които им бяха връчени от инж.Цекова, Аръчкова и Костов.
Равносметката след празника беше – изконсумирани 70 кг. суджук, 40 кг. сланина, 80 кг. хляб и изпито 120 литра червено вино. Вкусните мезета бяха приготвени от майстори от Широка лъка, Стикъл и Солища, посочи кметът на Широка лъка Васил Седянков.
Организатори на празника са кметството и читалището в селото.
24smolian.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I