Сериозен ръст на туристите отчитат от Община Чепеларе, като за последните три години през хотелите и местата за настанявания на територията на родопската община са преминали повече от 81 872 туристи, в сравнение с 2016 г. Данните са въз основа на събран туристически данък на база текущи нощувки.
През 2016 са отчетени 273 944 нощувки, а през 2018 г. те вече са 355 816. Съответно и постъпленията за въпросния период от туристически данък са съответно 91 642 лв. и 204 536 лв., като събраните средства са със 112 894 лв. в повече.
Ръстът на туристите се обяснява с добрата реклама на града и курортните ядра около него, включително и в Пампорово, както и в участията на общината в различни туристически форуми в страната и чужбина. За отбелязване е фактът, че е наложен сериозен контрол на местата за настанявания от местната администрация, както и обогатяването на местния културен календар, който също привлича сериозен брой туристи.
„Със сигурност преминалите туристи през територията на общината са доста повече, но една част от тях не остават да нощуват, но за сметка на това се отразява благоприятно на оборота на магазините и заведенията ни“, коментира кметът на община Чепеларе Славка Чакърова.
24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I